27 Temmuz 2024 Cumartesi

Julia Quinn - Rokesbys Serisi


 
Rokesbys Serisi




4) First Comes Scandal

Not: Neden bilmiyorum, bu serinin temposu diğer Julia Quinn kitaplarına göre düşük kaldı. İmla hataları, kopuk kopuk paragraflar. Sırf yazar adı için alıp okudum. 

Julia Quinn - Rokesbys Serisi 2 - Hayali Evlilik Gerçek Aşk

İngilizce Adı: The Girl with the Make-Believe Husband

Seri: Rokesbys Serisi 2

Basım Tarihi: Haziran, 2023

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 358

Çeviri: Ayşe Belma Dehni

Konusu:

Sen bir savaş darbesiyle daldığın derin uykunda ölümle kalım mücadelesi verirken, ben, Cecilia Harcourt, ailemden kalan tek ferdi, kardeşimi bulup iyileştirmek için Atlantik’i aşıp bu savaş arenasına, New York’a geldim. Ve kader karşıma kardeşimi değil, seni çıkardı... 

Kardeşimin silah arkadaşını, Edward Rokesby’yi. Yaralı, bakıma muhtaç ve yalnızdın.

Ya arkamı dönüp gidecek, kardeşimden de umudu kesecektim. Ya da bir işe yarayacak, hayatını kurtaracaktım. Ama senin gibi soylu birinin yanına benim gibi sıradan birini yaklaştırmazlardı. Bazı engelleri aşmak için gerçekliğin birtakım düzenlemelere ihtiyacı vardı.

İşte küçük bir yalanın başlama hikâyesi...

İşte senin yalancıktan karın olma hikâyem... 

Julia Quinn - Rokesbys Serisi 3 - Öteki Bayan Bridgerton


İngilizce Adı: The Other Miss Bridgerton

Seri: Rokesbys Serisi 3

Basım Tarihi: Ocak, 2024

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 364

Çeviri: Ayşe Belma Dehni

Konusu:

Sosyeteye takdim edilen ve umutsuzca hayatının aşkını bekleyen Poppy Bridgerton, Dorset sahillerinde yaptığı kaçamak bir yürüyüş ile tahmin edemeyeceği bir maceraya sürüklenir.

Yürüyüş yaparken gördüğü gizli saklı kalmış bir mağarayı keşfetmek ister ve kendini içinden çıkılmaz bir durumun ortasında bulur. Bu noktada hayatı bir daha asla eskisi gibi olmayacaktır. Çünkü olmaması gereken bir yerde, görmemesi gereken şeyler görmüştür. Kaptan James’in esiri olarak, kaptanın kamarasında Portekiz yolculuğuna çıkmak zorunda kalır. Poppy Bridgerton’ın bir yağmacı ve hatta korsan sandığı Kaptan James ise Rokesby ailesinin gözbebeği Andrew’dür aslında. Kraliyete karşı olan görevini yerine getirmekten başka bir derdi de yoktur...

Bu esaret, nefret ve öfkeyle başlasa da okyanus kadar karanlık sırların, tehlikeli görevlerin ve tutkulu bir aşkın başlangıcı olacaktır. Poppy’nin kalbi, James'in gizemli dünyasına dokundukça daha hızlı atmaya başlar.

Julia Quinn’in benzersiz kaleminden Öteki Bayan Bridgerton ile romantizm ve maceranın doruklarına varacaksınız.

Julia Quinn - Rokesbys Serisi 1 - Eşsiz Bayan Bridgerton


İngilizce Adı: Because of Miss Bridgerton

Seri: Rokesbys Serisi 1

Basım Tarihi: Haziran, 2022

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 360

Çeviri: Ayşe Belma Dehni

Konusu:

Bazen aşk kapını en beklenmedik yerde, en beklenmedik zamanda çalar. Bir bakarsın, tahammül edemediğin kişi kalbini kıvılcımlara boğar. 

Peki Bayan Bridgerton’da, Rokesby ailesinin en büyük oğlu ve vârisi Lord Kennard’ı çılgına çeviren şey neydi? Çokbilmişliği mi? Bir leydi gibi giyinmeyişi mi yoksa ata binmesi mi? 

Aşk mı yoksa nefret mi? 

Peki, Eşsiz Bayan Bridgerton’ı neden okumalısın? Julia Quinn, bu soruyu bizzat cevaplıyor; 

Çünkü romanlarındaki en sevilen tarihi karakterlerin büyük aşklarını nihayet geri getirmiş. 

Çünkü George Rokesby çok çekici ve ateşli bir aktör olabileceği için BBC’nin mini dizilerinde kesinlikle başrol olarak oynamalı. 

Çünkü bu bir aşk hikâyesi. 

Çünkü Bayan Bridgerton eşsiz...