1 Ağustos 2024 Perşembe

Tess Gerritsen - Ateşin Şarkısı

"Parmaklarımda bir telaş, sürekli yanlış ikonlara basıp duruyordum. Böyle kabuslar gördüm ben; yardım istemek için birilerini aramaya çalıştığım ama hep yanlış numara çevirip durduğum."

Ateşin Şarkısı // Tess Gerritsen 
@dogan_kitap 

Merhaba,

Bugün daha önce birkaç kitabını okuduğum ve aslında tüm kitaplarını okumak istediğim yazar Tess Gerritsen'in Ateşin Şarkısı ile geldim. Aslında gözüm 13 kitaplık Rizzoli&İsles Serisi'nde ama şu an okumakta olduğum serilerden birinin bitmesi gerekiyor başlamam için. O yüzden bir süre daha bağımsız kurgularla devam edeceğim.

Gelelim Ateşin Şarkısı'na. Julia, bir quartette keman çalmaktadır ve konser için gittiği Roma'da dönüşünde vermek üzere hediye bakarken bir antikacıya girer. Burada bulduğu bir müzik kitabını, içindeki el yazması vals ile satın alır. Valsi gördüğü anda müzik aklında çalmaya başlamış ve onu çok etkilemiştir.

Ancak eve dönüp bu şarkıyı çaldığında kızında olan değişimler onu korkutur. Kızı Lily, önce evin emektar kedisini bıçaklar, sonra annesini.

Julia, bu durumla karşılaşan her ebeveynin yapması gereken gibi doktora götürür kızını. Ama eşi Rob, Julia'nın da doktora görünmesi konusunda baskı yapmaktadır.

Kızındaki tüm değişimlerin valsten kaynaklandığını düşünen Julia ise bestenin gizemini araştırmak için gizlice İtalya'ya kaçar. Julia orada valsin bestecisi Lorenzo'nun izini ararken, aynı zamanda kendini başka tehlikelerinde kucağına atmış olur.

Kitabın anlatımı geçmis ile günümüz şeklinde Lorenzo ve Julia'nın bakış açılarından yazılmış. Bir yandan Julia'nın yaşadığı gizemleri okurken, diğer yandan bir İtalyan Yahudi olan Lorenzo'nun İkinci Dünya Savaşı yıllarında ailesiyle birlikte yaşadıkları hayattan koparılıp çalışma kamplarına (!) götürülüşleri ve yaşadığı acıları okudum. 

İnsanlık adına yaşananlar çok acı, ama nedense hiç ders alınmıyor. Geçmişin acı çeken halkı bir bakmışsın günümüzde başka bir halka zulmediyor.

Yine harika bir Tess Gerritsen kitabıydı. Yazarı sevenler kesinlikle okurlar, hiç okumamış olanlara ise kesinlikle tavsiyemdir.

Görüşmek üzere ✨✨✨

Not: İncendio adlı eseri You Tube'da Tess Gerritsen hesabında dinleyebilirsiniz.

#tessgerritsen
#ateşinşarkısı
#doğankitap #reklam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder