1 Ağustos 2024 Perşembe

Melanie Dobson - Yıldızlarda Saklı


"O zamanlarda dünyada hüküm süren uğursuzluk... aslında bugün bile devam ediyordu. İnsanlar diğerlerine nasıl bu kadar zalimce davranabiliyorlardı?"

Yıldızlarda Saklı // Melanie Dobson 
@arkadya_kitap 

Merhaba,

Yine duygu yüklü bir Arkadya kitabıyla geldim. Yayınevinin en yenisi Yıldızlarda Saklı. @nihllck.kitap ile #aydabirarkadya grubuyla muhteşem bir okuma oldu. Melanie Dobson'ın daha önce Dilek Ağacının Gölgesinde kitabı yine Arkadya Yayınları'ndan kalplerimizde yerini bulmuştu. 

Kitabımıza gelirsek, yine geçmis ve gelecek ikili zaman dilimi içinde geçiyor.

Yıl 1938. alman birlikleri hiç savaşmadan Avusturya'ya girer ve halkın çoğunluğunun desteğiyle orada Hitler düzenini kurarlar. Kısa sürede Yahudi halkın işyerleri kapatılır, sosyal hayattan dışlanırlar ve bir yerden sonra yağmalar, baskınlar, tutuklamalar başlar. Aslında başta işin boyutunun bu kadar büyüyeceğini kestiremeyen halktan bir kısım Yahudilerin değerli eşyalarını güvenli yerlerde saklayarak yardım etmeye çalışırlar. Oysa asıl korumaları gerekenin can güvenliği olduğunu bilmemektedirler.

İşte bu insanlardan biri de Max Dornbach adında bir gençtir. Dr Weis'in yardımıyla çevresindeki Yahudilerin değerli eşyalarını ailesinin Hallstatt Gölü kıyısındaki yazlığı şatonun arazisine, şatonun bekçisinin kızı Annika'nın yardımıyla saklamaktadır. Annika Max'e aşıktır. Max doktorun kızı Luzia'ya aşıktır ama zaman o kadar kötü bir zamandır ki, daha önce dost olduklarınıza sırtınızı dönmek zorunda bırakılmışsınızdır. Aynı Weis ailesine sırtını dönen Max'ın anne babası gibi.

Zaman günümüz. Callie ve ablası kimsesiz bir çocukluk geçirdikleri sırada kasabanın kitapçısı Charlotte onlara kol kanat germiş, yaşlanınca da kitapçıyı onlara bırakarak emeklilik günlerini yaşamaktadır.

Callie, doğum gününde hediye edilen Bambi kitabında sonradan bazı eklemeler yapıldığını fark eder ve bunları tercüme ettirince karşısına bir liste çıkar. Bu listenin izinden gittiğinde kitabın sahibi Annika'ya ulaşamaz ama bir profesör onu bulur ve Hallstatt Gölü'ne yapacağı araştırma gezisine davet eder.

Callie ve Josh'un geçmisin sırlarına yolculukları sırasında aslında yeni bir aşka doğru yelken açtıklarını fark edecekler midir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder